gratis proefles

Cursus stofferen

Oude stoelen en fauteuils verdienen een tweede leven. Iedereen heeft wel een versleten exemplaar in zijn bezit dat nodig opgeknapt moet worden. Zomaar wegdoen is vaak zonde, en vaak is er sprake van een emotionele waarde, het kan een erfstuk zijn van een familielid of van uw oude hospita, of misschien lag het ooit ergens bij het grofvuil en heeft u het net op tijd van de ondergang gered.

Goed stoffeerwerk vergt kennis van materiaal
Onder leiding van een ervaren stoffeerder en in een goed ingericht atelier gaat u nu zelf met dit oude ambacht aan de slag. U leert stap voor stap uw oude meubel te stofferen en een geheel nieuw uiterlijk te geven.

Wat leert u tijdens de cursus
Tijdens de cursus wordt vooral aandacht besteed aan de klassieke stoffeermethode. Daarbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als crin, jute, singelband, springveren, koppeltouw en paardenhaar. Al deze materialen zijn in het atelier aanwezig. Ook maakt u kennis met meer moderne hulpmiddelen zoals polyether en dacronwatten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan meubelstoffen.

U leert op welke aspecten u moet letten bij het kiezen van de juiste stof voor uw stoel. U brengt uw eigen stoel of fauteuil mee en die laat u een metamorfose ondergaan. Gedurende de cursus (maximaal 26 weken) kan uw werkstuk in het atelier blijven staan.

Lees meer over de cursus stofferen.


Nieuwsgierig geworden? Neem in kijkje in ons atelier via de fotogallerij.
Klik dan hier voor de fotogallerij.